Frilansskribent

Skribent med intresse för natur, kultur och hälsa.

Jag skriver och fotograferar natur- och kulturreportage med utgångspunkt i Norr- och Västerbotten. Skriver gärna platsreportage och personporträtt. Just nu gör jag research för en barnbok om spännande platser i Norr- och Västerbotten.

Ett annat stort intresse är mat, hälsa och rörelse. Min utgångspunkt är holistisk eftersom jag tror att kropp och själ är sammanlänkade och att en god hälsa inte går att nå med några få, enkla knep. Här på bloggen delar jag gärna med mig av mina goda, näringsrika och växtbaserade recept. Jag skriver och säljer också artiklar med fokus på kost och hälsa.

Behöver du fylla din hemsida med artiklar, reportage eller kommersiella texter, då finns jag här för dig. Jag skriver korta och långa texter, allt ifrån blogginlägg till reportage. Jag kan även skriva texter anpassade för exempelvis personaltidningar och eller årsredovisningar.

Min bakgrund

Jag är född år 1982 på Piteå BB och uppvuxen i en familj om sju personer (mamma, pappa, en syster och tre bröder) i Bergsviken utanför Piteå i Norrbotten. Stora delar av min uppväxt har spenderats i farmor och farfars stuga i Kvarnbyn, hemma hos farmor och farfar i Boliden eller hos mormor och morfar i Hjoggböle. Vi har också kuskat runt i husvagn en hel del, fiskat i Åbyälven och käkat polkagris i Gränna. Jag har hört att ens rötter finns där man i barndomen sprang barfota. Mina rötter finns i Piteå och Skellefteå.

Jag bor tillsammans med min man Mikael och våra tre barn Felix, Lovisa och Silas i Norra Källbomark, Byske. Vi har en vit dvärgschnauzer som heter Eddie och kommer från Kålaboda, Robertsfors. Eddie är min ständige följeslagare. Han är lika intresserad av att besöka nya natur- och kulturmiljöer som sin matte.

Så länge jag kan minnas har jag drömt om att bli skribent – journalist eller författare. Sedan mars 2019 titulerar jag mig som frilansskribent. I grunden är jag utbildad statsvetare och har även en del högskolepoäng inom pedagogik och sociologi. Utöver detta har jag läst journalistik på folkhögskola samt copywriting.

Min blogg är ett fritidsintresse. Hoppas att du tycker att det är intressant att läsa om om platser, händelser och människor i Norr- och Västerbotten. Kontakta mig gärna för samarbete.

Skapa en ny webbplats på WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: